Mallen en bekisting voor de prefab betonindustrie

Over ons

Modelmakerij Delden te Hengelo

Na jarenlange ervaring in het maken van mallen of bekisting voor de prefab betonindustrie zijn Bob Morsink en Hank Vlaskamp in 2001 gestart met Modelmakerij Delden.

Door de groei werd het toenmalige pand in Delden te klein en in 2007 is de modelmakerij verhuisd naar een nieuw pand op het industrieterrein Westermaat in Hengelo. De naam Modelmakerij Delden bleef behouden. Inmiddels wordt gewerkt met een enthousiast team van 15 ervaren modelmakers.

Video impressie 

Modelmakerij Delden een begrip in de betonindustrie

In de prefab betonindustrie en ook bij aannemers is Modelmakerij Delden inmiddels een begrip. Kennis, vakkundigheid en betrouwbaarheid zijn hiervoor de belangrijkste redenen. Afspraak is altijd afspraak en dat zijn meer dan alleen woorden. Alle mallen worden in het pand, onafhankelijk van weersinvloeden gemaakt. De grootte van de mallen varieert van klein tot zeer groot; mallen van 40 meter lang zijn geen uitzondering.

In onze productielocatie beschikken we over bovenloopkranen, die het mogelijk maken om deze grote mallen te realiseren. Ook zeer afwijkende vormen worden met regelmaat geproduceerd.

Tijd en aandacht voor engineering

Voorafgaand aan de productie van de mal, wordt veel aandacht besteed aan de engineering. Kennis, ervaring en vakmanschap spelen hierbij een grote rol. Daarnaast vinden wij een goed contact en goede communicatie met de klant zeer belangrijk om een optimaal eindresultaat te realiseren.

Schoon beton volgens CUR 100 norm

De klant stelt hoge eisen en dat doen wij ook. In onze modelmakerij hebben we ruime ervaring in het maken van betonmallen die voldoen aan de CUR 100 norm. Deze norm wordt vooral toegepast bij betonconstructies die onderdeel uitmaken van de architectuur van een gebouw of object. Denk bijvoorbeeld aan betonnen gevels, luifels, trappen of bruggen.

In de CUR 100 norm zijn allerlei criteria en toleranties vastgelegd, die garanderen dat het betonoppervlak aan hoge esthetische eisen voldoet. Dit wordt ook wel ‘schoon beton’ genoemd; beton met een zeer gladde en strakke afwerking. Met name bij het realiseren van ‘schoon beton’ is onze kennis en ervaring vanaf de ontwerpfase tot de eindoplevering van toegevoegde waarde.